Björkviks Hembygdsförenings bussresa längs Nunnebanan den 9 augusti verkar bli en succé och är snart fullbokad. För deltagare boende i Katrineholm finns det möjlighet att kliva på bussen redan vid bussgaraget eller längs vägen till Björkvik. Kontakta i så fall vår medlem Tommy Silo, platschef för Orusttrafiken i Katrineholm, på telefon 070-35 99 449.

Tommy ligger f.ö. bakom firandet av Bussen 110 år som kommer att äga rum i Katrineholm under Katrineholmsveckan. Så här skriver han på internetforumet Buss-snack:

I samband med firandet av den s.k. Katrineholmsveckan kommer bussar och busstillverkning i Katrineholm att i år vara ett av de större inslagen. Katrineholm har ju, som de flesta säkert vet anor kring detta. Huvuddelen av detta arrangemang ligger den andra Augusti, då det kommer att vara veteranbussutställning, filmvisning, utställning och, som en del i invigningeceremonien, en parad med veteranbussarna körande genom centrum. Redan idag har vi ett flertal fordon anmälda, men fler är välkomna. Information och anmälan även på telefon 070-646 23 43.

På lördagen den första augusti kommer veteranbussar att vara i trafik på en linje Nävertorpstorg – Resecentrum – Djulöområdet och åter för att ordna förbindelser till ett populärt evenemang.”


Enligt uppgift kommer man bl.a. att lufta en gammal TGOJ-buss. Mer kommer i den särskilda programtidning för Katrineholmsveckan som kommer att delas ut i brevlådorna ganska snart!

//007