Jaha då är hösten här och även snart vintern, med regn och rusk och allt vad det innebär.

För oss modellrallare innebär det ju helt perfekta förhållanden för att sitte inne och pyssla med just modelltåg.

Aktuellt på mitt byggbord just nu är: Jeco T44 som håller på att ommärkas från Green Cargo till Sj, det fixad med lite färg och dekaler. Mitt T44 lok som jag tidigare omnämnt är nu ombyggt till Ac, det loket + en T44:a till hämtades hos Mj hobbyexperten islutet av augusti. Alltså ingår det numer två T44:or i min samling. Det andra ska jag bara programera decodern på och sedan inkörning. Nya T44an var från början Gc 334 men har blivit omnumrerad till Sj 280.

Andra projekt nr 2: Jeco Ma.

Med stor fasa och nervositet klickade jag in en betsällning på mjhobbyexpert hemsida, av en Jeco Ma lok i BYGGSATS!!, jag har aldrig byggt ett lok själv, men hur svårt skulle det kunna vara?smiley sagt och gjort ett par dagar in på semester damp avin ner i brevlådan, och raska steg togs till postens utlämningställe, och lika raska steg hem igen. Där öppnades paketet med stor förväntan. Vad fanns där i? hur skulle det gå?

aja så snart allt embalage var borta och jag satt där med alla delar utspridda över skrivbordet, och till min fasa kunde jag konstatera att chassit som var gjutet i vitmetall hade fått en formen av en rutten banan…. frustration steg ju mer delar man upptäckte saknades/var skadade (gjutfel).

Var det bara jag som drabbats? nej, efter ihärdigt forskande på www.stinsensforum.se och www.svensktmjforum.se hittade jag fler som blivit drabbade. Jaja så jag kastade mig på telefonen och ringde till Mjhobbyexperten, och fick tala med innehavaren själv, Jan Wallin, en mycket trevlig man för övrigt.

Han föreslog att jag skulle skriva ner vad som saknades och vad som var trasigt/defekt och sedan komma in till honom, sagt och gjort dan efter gick färden till Stockholm,

Jag förklarade vad jag hittade och inte hittade i kartongen, fick jag det utbytt + att dom andra delarna som var felaktiga vart utbytta.

Och som vanligt gick man inte tomhänt därifrån, nej tre stycken nya MNJ blåa 60tals vagnar följde med hem (ja jag betalade dom självklart). Har just nu totalt 8st, 7st blåa och en brun.

Efter det äventyret rullade bygget av Ma loket på.

Här syns en bild i ett tidigt test stadium.och så här ser det ut dagsläget. saknar fortfarande lite detaljer, samt att takledningen ska målas och en omgång klarlack till ska på, det ser just nu lite flamigt ut…

Jag har valt Ma 879 som förebild, detta lok ska ju eg ha gallerplogar, men dessa var en de detaljer och var misslyckade igjutningen. Jag kan ju beställa från Entec (www.Entec.se), men jag valde norrlands plogarna istället, dom tycker jag personligen är snyggare.

Entec säljer annars mycket väldigt fina tågtillbehör. Se på bilderna och njut.(Vagnen bakom loket är Nmj:s nya 60talsvagn

Projekt nr 3 och 4:

Är Märklins fina modeller av Ue och Ub, dom loken har jag tänkt ska förses med nya strömavtagare från Entec, som är mer skalriktigare och korrekta än orginalen från Märklin.

Bild på Ub loket på min numer rivna tågbana.

Projekt nr 5

Taket för ombyggnad av Rc5 till Rc4 har inhandlats. Så nu ska jag bara hitta en såg, så jag kan börja såga bort det gamla taket med hög precission och noggranhet.

To be continued….